#Ik neem een sabbatical

Het is even geleden dat ik van mij heb laten horen. Normaliter kondig ik de dinerdata al eerder aan maar deze keer niet. Naast enorme drukte heb ik gelukkig ook wat tijd in het buitenland kunnen doorbrengen. Nog een reden voor WD&N-stilte. Dit nieuwe jaar ziet er voor mij anders uit dan van tevoren bedacht en ik deel graag het hoe en waarom met je.

2023 was voor mij een bewogen jaar. Na een zeer onrustige Kerst in 2022 heeft mijn moeder twee weken in het ziekenhuis gelegen voor onderzoeken en is er begin 2023 bij haar vasculaire dementie geconstateerd en gediagnostiseerd. Na maanden van onrust bij haar en mij vielen er stukjes op z’n plek. Dus dát was er aan de hand! Ik ben haar enig kind en zonder naaste familie in Nederland kwam er vanaf dat moment er een hoop geregel en zorg op mijn schouders terecht. Mijn moeder woont nog zelfstandig met inmiddels hulp van thuiszorg, huishoudelijke hulp en meer maar begin vorige maand kreeg zij een terugval. En na opnieuw onrustige weken is zij de dag na Kerst weer opgenomen in het ziekenhuis.

Inmiddels is ze weer thuis met aangepaste zorg maar de zorgen zijn er niet minder om. Ik merk dat het veel met mij gedaan heeft en nog doet. Het kost mij enorm veel energie. Ik had enkele doelen voor afgelopen jaar: verder gaan met de opleiding Technisch VA. En met de opgedane en opgefriste kennis de WD&N website refreshen en automatiseren. Hier is door de omstandigheden niets van terecht gekomen. Het afronden van de opleiding heb ik gelukkig kunnen uitstellen.

Ook al zie ik voor Wine, Dine & Network nog veel toekomst en heb ik nog zoveel plannen: ik merk dat het organiseren van de diners naast de zorg voor mijn moeder en mijn meer dan fulltime opdrachten te veel vergt voor nu. Ik heb dan ook besloten om dit jaar geen diners te organiseren en ga voor een WD&N-sabbatical. Nu ik dit schrijf, geeft het mij al meer mentale rust.

Gewend om naar mijn gevoel te luisteren, zou ik als het allemaal beter voelt dit jaar zomaar wel een avond kunnen organiseren. Het is natuurlijk ook te leuk. Maar zoals het er nu naar uitziet dus niet. Ondertussen blijf ik graag mijn culinaire avonturen en tips met je delen maar de diners staan dus even on hold. Verandert dit dan hoor jij dit als eerste via de WD&News.

Heel graag tot ziens en zorg goed voor jezelf!

Lieve culinaire groet,

Nicky

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven